Social Media strategie

Met een social media strategie beschrijven we hoe en waarom we social media in gaan zetten voor uw bedrijf. Daarbij formuleren we de doelen om het succes van onze campagne te kunnen meten. De inhoud van dit plan komt niet zomaar uit de lucht vallen. Deze strategie zal aan moeten sluiten op uw bedrijfsplan zodat uw bedrijf op de juiste manier communiceert met uw klanten. De social media strategie heeft betrekking op alle online activiteiten van een bedrijf. We zorgen dat uw social media naadloos aansluit op uw bedrijf.

Contentstrategie

Goede, interactieve content kan ervoor zorgen dat mensen zich binden met uw merk en/of bedrijf. Die content komt niet zomaar uit de lucht vallen, daar heeft u een goede contentstrategie voor nodig. Wat wilt uw doelgroep graag zien? Wie is uw doelgroep eigenlijk? Daar moeten we achter zien te komen. Elke doelgroep is anders. Wat de één aanspreekt, kan de ander verschrikkelijk vinden. We denken daarom zorgvuldig na over wat uw doelgroep wilt zien en op welk moment ze dit willen zien.

Conceptontwikkeling

Het uitwerken van een social media strategie en een contentstrategie is één ding. Hoe gaat u dit nou echt in de praktijk realiseren? Dit kan nog lastiger zijn dan gedacht. Op basis van de social media- en contentstrategie kunnen we een concept bedenken wat perfect bij uw bedrijf en doelgroep past. Wij ondersteunen u bij het uitwerken van dit concept, helemaal tot aan de publicatie van de content. Een Instagram story die u zo kunt plaatsen of een blog die u zo kunt verspreiden via een kanaal zoals Facebook. U heeft hier totaal geen werk aan. Het enige wat u hoeft te doen, is de content te posten!

Het bijhouden van Social Media kan erg tijdrovend zijn. Hier hebben wij een oplossing voor bedacht. Wij onderzoeken uw doelgroep, bepalen een concept gericht op uw branche en werken de uiteindelijke social media berichten uit. Het enige wat u hoeft te doen is deze berichten te plaatsen!

Social Media marketing

De potentie en inzetbaarheid van Social Media marketing varieert enorm per branche en per doelgroep. Als uw doelgroep te vinden is op Social Media, dan is Social Media het ideale platform om leads te genereren. Het zal u niet verassen dat het grootste deel van de gemiddelde schermtijd aan Social Media besteed wordt. We delen niet alleen onze ervaringen op Social Media. We kijken naar kleding, we zoeken leuke restaurants en we bekijken leuke hotspots om eens een keer te bezoeken. Adverteren op platforms zoals Instagram en Facebook staat in Nederland nog redelijk in de kinderschoenen, maar in de Verenigde Staten worden hier al miljoenen aan uitgegeven. Dat doen zij niet voor niks, en wij willen graag meegaan in deze trend.

Social Media content kalender

Wij maken een Social Media content kalender zodat u precies weet wanneer u op welk tijdstip welk bericht moet plaatsen. Bij het indelen van deze content kalender maken we gebruik van verschillende thema’s en spelen we in op eventuele feestdagen. We bedenken leuke acties en zorgen ervoor dat uw berichten door veel mensen gezien gaan worden. Eventueel kunnen we uw bereik vergroten door middel van advertenties op platforms zoals Facebook en/of Instagram. Mocht u hier geen ervaring mee hebben, dan kunnen wij u ondersteunen bij het inrichten van deze advertenties.

Social Media uitbesteden?

Bent u geïnteresseerd in het uitbesteden van uw social media? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden! U kunt bellen naar +31 (0)6 40 25 59 99, mailen naar info@ijzersterkproducties.com of ons contactformulier invullen.